Articles, Analysis, Commentaries

Настоящата Политика за използване на "бисквитки" се отнася до сайта bgwea.eu, наричан по-долу за краткост „Уебсайт“, който се управлява и поддържа от Българска ветроенергийна асоциация, данни за кореспонденция: гр. София 1000, ул. Христо Белчев № 21, е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., телефон.: 0889 206822

Достъпът и използването от Ваша страна на „Уебсайта“ са обект на и се уреждат от приложимия закон (ЗЗЛД) и в съответствие с Общия регламент за защита на личните данни (GDPR) и настоящата Политика за използване на "бисквитки". Моля прочетете ги внимателно. Ако не сте съгласни с тях, моля не използвайте нашия „Уебсайт“. Ако продължите да използвате нашия „Уебсайт“, ще се счита, че Вие сте приели тези Общи условия и Политика за използване на "бисквитки". Като потребител на нашия „Уебсайт“ имате право да приемете или деактивирате бисквитките.

Всяка "бисквитка" е уникална за Вашия уеб браузър и ще съдържа известна анонимна информация. "Бисквитката" обикновено съдържа наименованието на домейна, от която идва, "продължителността на живот" на "бисквитката" и стойност (обикновено под формата на произволно генериран номер).

Видове бисквитки, които използваме:

Задължителни бисквитки

Тези бисквитки са необходими за коректната работа на уебсайта. Например, с тези бисквитки ви показваме информацията на нашия сайт на правилния език, а цените - спрямо валутата и ДДС за съответната държава.

Аналитични бисквитки

Благодарение на тези бисквитки ние следим посещаемостта на нашия сайт и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него. Тези бисквитки не ни дават никаква информация за вашите лични данни. Те ни показват кои страници от сайта ни сте разгледали, дали сте посетили сайта ни през мобилно или десктоп устройство и други анонимни данни. Максималният период, в който пазим аналитичните данни е 12 месеца.

Функционални бисквитки

Тези бисквитки Ви позволяват да използвате пълната функционалност на сайта ни, да гледате видеата в него, да ни пишете на чата, както и да запомняте предпочитания език, на който да се зарежда информацията на нашия сайт.

Бисквитки за прецизно таргетиране

Тези бисквитки съдържат информация за това как сте използвали нашия сайт и могат да бъдат задействани от наши рекламни партньори. Те не съхраняват лична информация. Благодарение на тях няма да ви бъде показвана информация, която е нерелевантна за вас. Това са динамични бисквитки на Facebook, Twitter, Google, LinkedIn, Adwise и др.

Настройките на бисквитките, които получавате от нашия сайт, можете да направите в браузъра, който използвате. Имайте предвид, че ако ограничите някои видове бисквитки, е възможно сайтът ни да не работи напълно коректно и да не можете да използвате пълните му функционалности.

Контрол над бисквитките в bgwea.eu:

Лесно можете да приемете или откажете бисквитките на този сайт, като щракнете върху един от бутоните в съобщението за бисквитки: Приемам или Отказвам.

Внимание: отказът от бисквитки ще изтрие всички бисквити и ще премахне някои бутони и функционалности на сайта. При опит за вход в сайта, вие приемате употребата на сесйини бисквитки. По всяко време можете от тази страница да приемете бисквитките.

Как се изтриват бисквитки?

Промени в нашата политика за бисквитките
Всички бъдещи промени в нашата Политика за бисквитките ще бъдат публикувани на тази страница. При необходимост ще Ви уведомяваме за евентуални промени по имейл в съответствие с Общите условия. Всички промени влизат в сила незабавно, с изключение на съществуващите клиенти, за които тези промени влизат в сила 15 дни след публикуването им, освен ако не е упоменато друго.

Тази политика е осъвременена за последен път на 30.04.2018

Обща информация

В качеството си на администратор на лични данни по предоставяне на интернет услуги, Българска ветроенергийна асоциация отговаря на всички изисквания на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR), като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.

Информация относно Администратора на лични данни

1. Наименование Българска ветроенергийна асоциация
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1000, ул. Христо Белчев № 21
  3. Адрес за упражняване на дейността: гр. София 1000, ул. Христо Белчев № 21
  4. Данни за кореспонденция: гр. София 1000, ул. Христо Белчев № 21
  5. E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  6. Телефон.: 0889 206822

Информация относно длъжностното лице по защита на личните данни

1. Наименование: Българска ветроенергийна асоциация/ Габриела Тодорова
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1000, ул. Христо Белчев № 21
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1000, ул. Христо Белчев № 21
  4. Телефон: 0889206822

Информация относно компетентния надзорен орган

1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  6. Уеб сайт: www.cpdp.bg

Българска ветроенергийна асоциация осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

1. Продажба на своите услуги;
  2. Регистрация и управление на личен профил;
  3. Писане на коментари и съобщения.

Чл. 1. (1) BGWEA.eu събира и обработва личните данни на Ползвателите на Услугите на основание чл. 4, ал. 1, т. 2 и 3 от Закона за защита на личните данни и по-конкретно въз основа на следното:

• Изрично получено съгласие на Ползвателя на услугата;
  • Изпълнение на задълженията на BGWEA.eu към Ползвателите по договорите за използване на услугите.

(2) С приемане на общите условия за ползване на услугата, предоставяна от BGWEA.eu, Ползвателите изрично се съгласяват, че BGWEA.eu има право да обработва личните им данни, предоставени при регистрацията за ползване на услугите.
(3) Чл. 2. (1) BGWEA.eu събира и обработва личните данни, предоставени от Ползвателите целите на предоставяне на Услугите по договора с Ползвателите, включително за следните цели:

• счетоводни цели;
  • статистически цели;
  • защита на информационната сигурност;
  • обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга;
  • разрешаване на спорове между Ползвателя и трети лица;

(2) BGWEA.eu следва следните принципи при обработката на личните данни на Ползвателите.

• законност и добросъвестност;
  • точна определеност на целите на обработката;
  • съотносимост с целите на обработката;
  • точност и актуалност
  • съгласие на Ползвателите за обработка на данните.

Чл. 3. (1) BGWEA.eu не събира и не обработва лични данни, а Ползвателите не предоставят лични данни, които се отнасят за следното:

• разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели;

(2) Ал.1 не се прилага в случаите по чл. 5, ал. 2 от Закона за защита на личните данни.

Срок на съхранение на личните Ви данни
Чл. 4. (1) BGWEA.eu съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в уебсайта. След изтичането на този срок, BGWEA.eu полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.
(2) BGWEA.eu Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед изпълнение на целите, изпълнение на договора, с оглед легитимни интереси на BGWEA.eu или друго.
(3) BGWEA.eu съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на вашата регистрация.

Предаване на вашите лични данни за обработване
Чл. 5. (1) BGWEA.eu може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679.
(2) BGWEA.eu Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни
Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни
Чл. 6. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от BGWEA.eu за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез попълване на формата във Вашия профил или чрез искане в свободен текст.
(2) BGWEA.eu може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.
(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на регистрацията Ви за използване на услугите, Вашият акаунт ще стане неактивен.

Право на достъп
Чл. 7. (1) Вие имате право да изискате и получите от BGWEA.eu потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.
(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.
(3) BGWEA.eu Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.
(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но BGWEA.eu си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

Право на коригиране или попълване
Чл. 8. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до BGWEA.eu.

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)
Чл. 9.(1) Вие имате правото да поискате от BGWEA.eu изтриване на свързаните с Вас лични данни, а BGWEA.eu има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

• личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
  • Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас
  • с лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо BGWEA.eu;
  • личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2) Сайтът BGWEA.eu не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:
  • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
  • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
  • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
  • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
  • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете искане през опцията във Вашия профил или писмено искане, изпратено до BGWEA.eu, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните преди BGWEA.eu, като представите на място своята лична карта за целите на идентификация и при необходимост въведете своите данни за вход в профила на лицето, за което се отнасят данните, пред служител на BGWEA.eu.
(4) BGWEA.eu не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу сайта съдебни претенции или доказване на свои права.

Право на ограничаване

Чл. 10. Вие имате право да изискате от BGWEA.eu да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

• оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на BGWEA.eu да провери точността на личните данни;
  • обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
  • BGWEA.eu не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
  • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на BGWEA.eu имат преимущество пред Вашите интереси.

Право на преносимост
Чл. 11. (1) Вие можете по всяко време да изтеглите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на BGWEA.eu, директно през Вашия профил или с искане по имейл.
(2) Вие можете да поискате от BGWEA.eu директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

Право на получаване на информация
Чл. 12. Вие можете да поискате от BGWEA.eu да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. BGWEA.eu може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Право на възражение
Чл. 13. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от BGWEA.eu, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни
Чл. 14. (1) Ако BGWEA.eu установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.
(2) Сайтът BGWEA.eu не е длъжен да Ви уведомява, ако:

• е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
  • е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
  • уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

Тази политика е осъвременена за последен път на 20.05.2018 г.

Will be available soon!

We are working on development of this section.

Please, visit us soon!

Thank you!

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Vestibulum tortor quam, feugiat vitae, ultricies eget, tempor sit amet, ante. Donec eu libero sit amet quam egestas semper. Aenean ultricies mi vitae est. Mauris placerat eleifend leo.